Natuurpunt MaViSt zag aantal leden afgelopen jaar stijgen met 10%

Dat we massaal de natuur indoken tijdens het voorbije coronajaar mocht ook Natuurpunt MaViSt (Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel) ondervinden. De afdeling zag het aantal leden stijgen met 10%: 568 gezinnen zijn nu lid.

Zowel in Steenokkerzeel (+17%) als in Machelen (+13%) en in Vilvoorde (+5%) sloten gezinnen zich aan bij Natuurpunt MaViSt om de natuur te steunen. “Dat natuur belangrijk is hebben we met zijn allen kunnen ervaren”, verklaart afdelingssecretaris Daniël Poesmans. “Nooit werden de natuurgebieden, de bossen en parken zo druk bezocht. De wandelhonger was groot. De coronawandelaars zijn talrijk en voor velen was de natuur in onze regio dan ook een ontdekking. Nooit eerder werd het belang van wat natuur en groen in de buurt zo duidelijk als afgelopen jaar. Uiteraard was de druk op de natuur soms groot. Enkelen hadden het zelfs over ‘te veel wandelaars’. Er waren echter niet te veel wandelaars: er is te weinig natuur.”

Natuurpunt MaViSt beheert onder meer het Floordambos-Peutiebos in het grensgebied van Steenokkerzeel, Machelen en Vilvoorde en de Bomputten in Houtem. Lid worden kan uiteraard nog steeds. In Vlaanderen telde Natuurpunt eind 2020 ruim 213.000 gezinnen als lid.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise