Zwembad Pierebad blijft minstens tot mei gesloten

Het zwembad Pierebad houdt tot minstens mei de deuren gesloten. Er zijn grondige herstellingen nodig omwille van lekken en er zijn ook veiligheidsproblemen met loszittende wandtegels.

Het zwembad Pierebad was de voorbije weken al gesloten voor de vervanging van alle verlichtingsarmaturen. Er werd daarbij vastgesteld dat er nog bijkomende herstellingen nodig zijn aan de voegen van het zwembad.

“Om de werken uit te voeren, moeten beide baden echter volledig leeg zijn en na uitvoering van de werken, opnieuw gevuld en verwarmd worden. Dit proces neemt algauw enkele weken in beslag”, meldt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Intussen heeft een expert vastgesteld dat er eveneens dringende herstellingswerken moeten uitgevoerd worden aan de wandbetegeling die los komt. Daardoor kan de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd worden. In opdracht van de gemeente heeft het studiebureau alle wanden onderzocht op loszittende tegels én werd geadviseerd het Pierebad niet te heropenen zolang de problemen met de wandtegels niet opgelost zijn.

“Men schat dat de werken kunnen plaatsvinden in mei waardoor het Pierebad niet eerder zal kunnen heropenen omwille van de veiligheid van de bezoekers”, zegt Sportschepen Tom Gaudaen (Open VLD). “De gemeente doet er nu alles aan om de problemen structureel op te lossen via de nodige investeringen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise