36 bewoners besmet in WZC Filfurdo: tweede verdieping omgebouwd tot corona-afdeling

De voorbije week hebben 36 bewoners en 9 personeelsleden van het woon-zorgcentrum Filfurdo een positieve coronatest afgelegd. “De tweede verdieping van het rusthuis is omgebouwd tot corona-afdeling”, zegt voorzitter Johan Serkeyn van het Zorgbedrijf.

“Gelukkig vertoont niemand van de bewoners zware symptomen. Van de personeelsleden zijn er wel ziek. Zij blijven voorlopig thuis.”

De tweede verdieping werd ingericht als corona-afdeling om de coronapatiënten te scheiden van de andere bewoners. Op de corona-afdeling worden de bewoners verzorgd door personeel dat zelf positief testte en geen symptomen vertoont. Ook personeel dat in de eerste golf besmet raakte, is er aan de slag.

Het woonzorgcentrum werd tijdens de eerste golf ongemeen hard getroffen. Maar liefst dertien bewoners overleden toen aan het virus. In het woon-zorgcentrum verblijven in totaal 173 bewoners.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise