Auto belandt in kanaal: 32-jarige vrouw overleden, bestuurder blaast positief

Aan de Houtkaai in Vilvoorde is zaterdagavond een voertuig met drie inzittenden in het Zeekanaal Brussel-Schelde beland. Een 32-jarige vrouw is overleden. De bestuurder bleek dronken.

Het ongeval gebeurde om 21.30 uur. De drie Belgen van Poolse afkomst uit Laken waren op de terugweg van een vispartijtje. De 35-jarige bestuurder raakte nog op eigen kracht uit het voertuig. De twee passagiers moesten door de brandweer uit het water gehaald worden. Een van hen, een vrouw van 32, overleed ter plaatse. De andere, een 34-jarige man, werd ter plekke lange tijd gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Er werd een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld om de verdere omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “De ademtest van de bestuurder resulteerde positief”, zegt woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en hij werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel wegens onopzettelijke doodslag in het kader van een verkeersongeval en onopzettelijke slagen en verwondingen in het kader van een verkeersongeval.”

De man werd intussen door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise