Grote slang onder barbecuestel schrikt Vilvoords gezin op

Het was even fameus schrikken bij het gezin Goeman maandagavond in de Abeelstraat in Vilvoorde. Tom Goeman (40) trof er een grote witte slang aan onder zijn barbecuestel.

“Net na het eten hoorden we de hond blaffen en de kat blazen”, vertelt hij. “Ik ben gaan kijken maar hoorde enkel een sissend geluid. Plots zag mijn vrouw de slang. Ik heb mijn hond en kat vervolgens snel in veiligheid gebracht en de brandweer opgebeld.”

De Vilvoordse brandweerlui konden de slang snel vangen en brachten ze over naar het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen. Daar bleek dat het gaat om een stierslang, afkomstig uit Noord- en Midden-Amerika. Compleet ongevaarlijk. Het dier blijft er 45 dagen zodat de eigenaar zich eventueel nog kan aanbieden. Daarna wordt ze ter adoptie aangeboden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise