84-jarige bewoonster op tijd naar buiten bij uitslaande brand

Het heeft maandagmiddag zwaar gebrand in een woning in de Streekbaan in Koningslo bij Vilvoorde. De 84-jarige bewoonster bleef ongedeerd maar het pand is onbewoonbaar.

Het vuur ontstond rond 12 uur in de keuken van het pand en verspreidde zich snel tot een uitslaande woningbrand. Er was daarbij heel wat rookontwikkeling. De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West kwam massaal ter plaatse. “De Streekbaan werd een tijdlang afgesloten voor alle verkeer voor de bluswerkzaamheden”, zegt Cathérine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). “De 84-jarige bewoonster kon zich op tijd naar buiten begeven maar het pand is onbewoonbaar. De bewoners van de naburige woningen werden preventief naar buiten gehaald tot het gevaar geweken is. De bejaarde vrouw wordt opgevangen bij familie.”

De precieze oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise