Nadine en ‘Monsterke’ dreigen geïsoleerd te raken: stad past werken aan

Wegenwerken dreigden Nadine Wellens (56) zes weken lang volledig te isoleren in de Otto De Mentockdreef. Een isolement bovenop het huidige corona-isolement als het ware. Ze zou enkel nog te voet of met de fiets wegraken of bereikbaar zijn via de fietsersbrug over de Woluwelaan. “En wat als er iets gebeurt met mij of mijn ‘Monsterke’”, vroeg ze zich af, refererend naar haar negen jaar oude Engelse bulldog. De stad kwam uiteindelijk snel op de proppen met een oplossing.

Nadine Wellens woont al 27 jaar in de Otto De Mentockdreef. ‘In the middle of nowhere” zoals ze zelf zegt. “Als er iets gedaan wordt van wegenwerken zijn we de laatste die het te weten komen. En dat wordt nu nogmaals bewezen”, vertelt ze. “Via een Facebookgroep heb ik moeten vernemen dat de stad het kruispunt van de Kluitingstraat met het Schoewever ‘verkeersveilig’ gaat herinrichten. Een officiële brief van de stad heb ik niet gezien terwijl de werken deze week nog zouden beginnen. Alles wordt nochtans afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien maar ikzelf en nog vijf andere bewoners – die wel dichter bij het kruispunt zelf wonen – worden hierdoor toch geïsoleerd.”

Enkel voetgangers en fietsers zouden nog doorkunnen via het Schoewever en de brug over de Woluwelaan, volgens de communicatie van de stad. “Aan de brug is een landbouwsluis het obstakel. Dat ze die dan dichtleggen. e mag er echt niet aan denken dat er iets met mij gebeurt of als er zou brand ontstaan want de brandweer en ambulance die geraken hier niet.”

Voor Nadine is het 700 meter tot aan het kruispunt. “Mijn boodschappen daar laten leveren, die gaan halen en dan geladen als een ezel tot hier stappen is niet te doen. Dan is mijn melk al zuur voor ik hier ben (lacht). De dichtstbijzijnde winkel voor mij is de GB Express aan de spoorwegbrug in Vilvoorde. Dat is 4,5 km van hier verwijderd. Dan ga je niet snel eens te voet naar de winkel. Ze zullen denken: ‘Ze mogen toch niet uit hun kot, dus er is geen oplossing nodig (lachje)’. Maar die moet er toch komen.”

Ook voor haar hond is ze ongerust. “Kyon noemt hij, maar hij luistert beter als ik ‘Monsterke’ zeg.

Hij is intussen al negen jaar oud en weegt 33 kilogram. Het is wel een waakhond. Ik heb hem destijds moeten nemen van de verzekering omdat er hier te veel inbraken waren.”Wat moet ik doen als hem iets overkomt? Hem op mijn fiets binden en de brug over fietsen naar een dierenarts gaat.. Dat gaat gewoon niet.”

Schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld) liet in een reactie meteen weten dat een oplossing zou gezocht worden zodat de bewoners zeker bereikbaar blijven en niet geïsoleerd geraken. En zo geschiedde. “De aannemer zal de werken uiteindelijk in twee fasen uitvoeren zodat de bewoners steeds met de wagen doorkunnen”, liet ze weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise