41.000 mondmaskers verpakt en geleverd in één weekend

Stad Vilvoorde heeft een immense logistieke operatie tot een goed einde gebracht. Op amper twee dagen tijd werden 41.000 mondmaskers verpakt én geleverd. Elke Vilvoordenaar ouder dan 12 zou zondagavond een mondmasker in de brievenbus moeten hebben.

Vijftig vrijwilligers hebben zich vrijdagavond na de eerste levering van de mondmaskers meteen van hun beste kant laten zien in de Kruitfabriek. Die diende als logistieke uitvalsbasis voor de hele operatie. “Tussen 16 en 20 uur hebben zij de eerste 22.000 mondmaskers verpakt”, vertelt schepen Didier Cortois (Open Vld), tevens uitbater van de Kruitfabriek. “Daarna gingen nog eens zo veel vrijwillige bedelers de hort op om ze vervolgens zo snel mogelijk in de bussen van de mensen te gaan steken.”

Zaterdagmiddag volgde dan de verpakking van het tweede deel van de lading. “Goed voor nog eens 19.000 stuks. Opnieuw werd met een vijftigtal vrijwilligers aan de slag gegaan. Er zijn 38.000 mondmaskers voorzien voor de bevolking. Daarnaast krijgt ook elk personeelslid van de stad, zowel die in de stedelijke scholen als alle anderen, er elk nog twee.”

Zondag werden de overige mondmaskers in Vilvoorde bedeeld. “Die actie werd gecoördineerd door de Scouts en ook de politieke partijen staken de handen uit de mouwen. Jan Anciaux (N-VA) nam Koningslo voor zijn rekening, Tine Paredis (CD&V) Houtem, de Open Vld’-ers Kassei, en de socialisten Peutie. Iedereen is bijgesprongen en dat is wel tof.”

Cortois kijkt naar eigen zeggen moe maar voldaan terug. “We zijn erin geslaagd in recordtempo. De stroom verbaasde reacties op Facebook dat de maskers zo snel al in de bus zaten, waren grappig om volgen. Het was een voorbeeld van een mooie samenwerking in deze zware tijden. Geweldig om te zien… Als we dat er kunnen uit onthouden, is dat ook al iets waard.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise