Sportballon ingezakt onder gewicht van sneeuw

In Houtem bij Vilvoorde is de sportballon ingezakt. Dat gebeurde naar alle waarschijnlijkheid onder het gewicht van samengekoekte natte sneeuw. Niemand was aanwezig op dat moment.

Volgens schepen van Sport Moad El Boudaati (sp.a) valt de balans nog mee. “Een firma is vandaag al komen de schade opmeten. De scheuren kunnen ze herstellen en verder is er geen schade. Over twee à drie weken zou de ballon terug kunnen rechtstaan.”

De sportballon wordt gebruikt door een jiu-jitsuclub, een basketbalclub en de twee basisscholen in Houtem, De Biekorf en De Groene Planeet. “Voor hen gaan we een alternatief zoeken in naburige sportinfrastructuur.”

Overigens zou er nog dit jaar gestart worden met de bouw van een gloednieuwe sporthal achter basisschool De Groene Planeet.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise