Floordambos-Peutiebos erkend als natuurgebied

Natuurpunt MaViSt (Machelen- Vilvoorde-Steenokkerzeel) is het jaar begonnen met fantastisch nieuws. Op de nieuwjaarsreceptie gisterenavond kon voorzitter Daniël Poesmans fier aankondigen dat minister Zuhal Demir het Floordambos-Peutiebos officieel erkend heeft als natuurgebied met de bijhorende financiële middelen.

Dit zal volgens Poesmans vooral tot gevolg hebben dat er eindelijk werk kan gemaakt worden van de ontsnippering van het gebied, dat door de aanleg van de E19, letterlijk in twee werd verdeeld. Hij denkt daarbij aan de aanleg van ecoducten en –tunnels.

Verder zal een beheersplan opgesteld worden met ook nadruk op een verdere uitbouw van de biodiversiteit en het verder inzetten op de waterkwaliteit van de Trawoolbeek, die nu al uitstekend is.

Het Floordambos-Peutiebos beslaat het grondgebied van zowel Vilvoorde, Steenokkerzeel als Machelen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise