'Helm Op Fluo Top' in basisschool 't Groentje

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) gaf in basisschool ‘t Groentje het startschot voor ‘Helm Op Fluo Top’, de campagne die kinderen uit de kleuteren lagere scholen op een leuke manier wil stimuleren om fluokledij en een fietshelm te dragen.

Kinderen die te voet of per fiets naar school gaan, lopen in de donkere wintermaanden immers het risico dat autobestuurders hen in het (schemer)duister niet of te laat opmerken. Helm Op Fluo Top loopt dit schooljaar tot en met vrijdag 21 februari, vlak voor de start van de krokusvakantie. In totaal nemen meer dan 1400 kleuter- en lagere scholen, samen goed voor bijna 390.000 leerlingen, deel aan de actie.

Voor elke dag waarop de leerlingen tijdens de actieperiode met een fluohesje naar school komen, krijgen ze een sticker op een spaarkaart. Wie per fiets komt en daarbij een fietshelm draagt, krijgt een extra sticker. Naar gelang van het aantal stickers dat de kinderen bij het einde van de actie hebben gespaard, krijgen ze een toegangsticket voor ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Daarnaast schenken ook de campagnepartners een hele lading leuke prijzen weg.

Ineke Coorens, directeur Stedelijke Basisschool ’t Groentje: “Met onze school nemen we deel aan Helm Op Fluo Top omdat we kinderen willen voorbereiden op een zelfzekere verkeersveilige houding. We willen kinderen en ouders helpen om los te komen van de auto. Afstanden zijn in een stad gemakkelijk te voet of per fiets te overbruggen. Het is de taak van een moderne stad om hierover na te denken en de stad uit te bouwen tot een verkeersveilige omgeving. Het is de taak van de ouders en de school om die omgeving zo goed mogelijk te

benutten. Dat kan alleen als er voldoende vertrouwen is, en kennis en vaardigheden om zich comfortabel en veilig te verplaatsen. Met ‘Helm Op Fluo Top’ leren we onze kinderen één van die vaardigheden, en dat is zichtbaar zijn.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise