Snow Patrol voelt zich thuis in De Kruitfabriek

De passage van Snow Patrol in De Kruitfabriek is niet onopgemerkt voorbijgegaan. 650 muziekliefhebbers genoten volop en de oude kruitfabriek maakt blijkbaar ook indruk op de Schotse topgroep zelf. “Na hun soundcheck kwamen ze gewoon vragen of ze in plaats van terug te keren naar Brussel konden blijven chillen in de Kruitfabriek zelf.” De uitbaters blijven met de voeten op de grond. “We moeten realistisch blijven. Dit is niet haalbaar op eigen kracht. Maar wie weet valt er in de toekomst wel nog iets uit de bus.”

De Studio Brussel-showcase in De Kruitfabriek was al weken ‘the talk of town’ in Vilvoorde. Dat een groep van die allure naar de Zennestad kwam afgezakt voor een exclusief concert gebeurt dan ook niet alle dagen. Didier Cortois van uitbater MadLion zag dat het goed was. “Het was een optreden van een groep die er duidelijk opnieuw veel zin in heeft na 7 jaar pauze. 650 gelukkigen hebben kunnen genieten van een showcase van ongeveer een uur en een kwartier, waarin Snow Patrol de splinternieuwe tracks uit hun nieuwe CD ‘Wildness’ afwisselde met hun grootste hits.”

Of De Kruitfabriek nu de ene vedette na de andere zal ontvangen? “We moeten realistisch blijven. Dit soort van producties zijn voor ons simpelweg niet haalbaar op eigen kracht. Je hebt er de machinerie, het netwerk en vooral de ervaring van een top partner zoals Studio Brussel en de platenmaatschappijen bij nodig. Dat zijn de echte professionals in die business. Wij hebben toevallig een fantastische plek, waar er veel mogelijkheden zijn en een zaal die zich uitstekend leent voor live muziek van dit niveau. Dat die puzzelstukken nu plots allemaal op hun plaats gevallen zijn is te danken aan een aantal personen, zoals in de eerste plaats onze contactpersoon bij Studio Brussel, die al sinds zijn eerste bezoek aan 4 Fonteinen weg was van de locatie en de sfeer die er hangt.”

Die sfeer en vibe werden trouwens ook duidelijk opgepikt door Snow Patrol zelf. “Dat werd duidelijk toen de groep na de soundcheck – tegen de agenda en de verwachtingen van management en platenmaatschappij in – kwam vragen of ze in plaats van naar hun hotel in Brussel terug te keren om zich voor te bereiden, niet gewoon konden blijven chillen in De Kruitfabriek zelf. Straf voor routiniers van dat niveau dat ze zoiets oppikken. Zoiets geeft ons wel een extra boost. Evenementen zoals dit zetten ons natuurlijk ook op de radar van managers en platenmaatschappijen, dus wie weet valt er in de toekomst nog wel eens een belangrijke CD-release, try-out of, waarom niet, een nieuwe Studio Brussel-showcase te beleven in De Kruitfabriek.”

Eerste job nu is verder werken aan de verbouwingen. “Alles zit op schema voor een volledige opstart ergens halverwege de zomer.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise