Cultuur en sport onder één dak

 

De stad gaat in Koningslo een volledig nieuw sport- en cultuurcentrum bouwen. Dat moet de huidige versleten sportballon en het sinds de jaren ‘80 in gebruik zijnde CC Koningslo vervangen. Alles wordt gecentraliseerd in één compact gebouw met een cafetaria, een cultureel centrum met vergader- en ontmoetingsruimtes en een grote sportzaal met voldoende bergruimte, douches en kleedkamers. Er komt ook een ondergrondse parking. De werken moeten eind 2019 voltooid zijn.

Een moderne sporthal en een vernieuwd cultureel centrum moeten de huidige verouderde infrastructuur in Koningslo vervangen. Het stadsbestuur gaat beide op de huidige site in de Streekbaan centraliseren in één nieuw op te richten gebouw.

“Daarmee willen we tegemoet komen aan de vrijetijdsnoden van de inwoners in dit stadsdeel en het verenigingsleven stimuleren”, stelt cultuurschepen Johan Serkeyn (sp.a). “Op het gelijkvloers zal zich naast de ruime sportzaal en de polyvalente zaal ook bergingen voor opslag van sportmateriaal, tafels en stoelen bevinden. Op de verdieping worden vergaderzalen ingericht, een cafetaria met terras aan de voorgevel en een kijkplatform naar de sportzaal. Een ruime foyer centraal in het gebouw verbindt de verschillende ruimtes en brengt licht en lucht in het nieuwe sport- en cultuurcentrum.”

De lokalen zullen zowel door diverse sport- en sociaal-culturele verenigingen als de stedelijke basisschool De Puzzel gebruikt kunnen worden. Ook de Portaelsschool voor Beeldende Kunst zal er opnieuw haar ateliers organiseren. “De zowat 10 verenigingen die momenteel vast gebruikmaken van de infrastructuur zijn verwittigd dat ze vanaf juli een alternatief moeten zoeken. In september gaan de werken echt van start en zullen de huidige gebouwen worden platgegooid.”

Aan de straatzijde wordt een veilige inkom voorzien met gescheiden verkeersstromen voor voetgangers, fietsers en automobilisten. “Een grote ondergrondse parking zal daarbij ook tegemoet komen aan de noden van zowel de school als het sport- en cultuurcentrum. Er zal plaats zijn voor 54 voertuigen. Uiteraard worden ook de nodige fietsstallingen voorzien.”

In navolging van de ambities voor een ‘klimaatactief Vilvoorde’ wordt ook in dit project geïnvesteerd in het gebruik van duurzame technieken. Gedurende de werken, die tot eind 2019 zullen duren, zal er steeds voldoende gecommuniceerd worden naar de omwonenden toe. In januari wordt al een bewonersvergadering georganiseerd. Voor het project wordt 6,7 miljoen euro voorzien.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise