Voordracht prof. Distelmans volzet

Op initiatief van oppositiepartij Inzet geeft professor dokter Wim Distelmans vanavond (woensdag 20 december) een lezing over euthanasie in de schuur van het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk. Met meer dan 300 aangekondigde toehoorders is de zaal volzet.
Professor dokter Distelmans is een autoriteit inzake euthanasie. In het voorjaar was hij op tv nog te zien in het programma “Topdokters” op Vier. Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve zorg aan de Vrije Universiteit van Brussel.
In ons land was hij een pionier voor de erkenning van palliatieve zorg. Hij vocht voor het recht op euthanasie en werd daarvoor met verschillende onderscheidingen onderscheiden.
Wim Distelmans stond aan de wieg van verschillende organisaties die deel uitmaken van het expertisecentrum “Waardig Levenseinde w.e.m.m.e.l.” In samenwerking met het UZ Brussel richtte hij het eerste supportief dagcentrum “Topaz” en het consultatieteam ULteam op.
Hij is stichter van LEIF en medevoorzitter van de Federale Commissie Euthanasie. De belangstelling voor de persoon van prof. Distelmans en het thema ‘euthanasie’ is bijzonder groot. Enkel wie reserveerde heeft plaats. De deuren gaan open om 19.30 uur. De voordracht start om 20 uur. De professor wordt kort ingeleid door Inzet-voorzitter Luc De Ridder.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk