Grote torenkraan op Grote Markt afgebroken

 

De grote torenkraan die centraal op de Grote Markt stond voor de bouwwerken aan de ondergrondse parking is gisteren afgebroken. Daartoe werd eerst een mobiele kraan geïnstalleerd die toeliet om de tegengewichten weg te halen en de torenkraan stelselmatig af te breken. De torenkraan had een giek van 65 meter lang en die moest wel in zijn totaliteit afgebroken worden. Om de demontage en het transport van de verschillende kraanelementen vlot en veilig te laten verlopen, werd de Bergstraat vanaf de Lange Molensstraat tot op de hoek van de Leuvensestraat volledig afgesloten.

In de Lange Molensstraat gold ook een parkeerverbod. Rond middernacht waren de afbraakwerken voltooid. De volgende stap in het werkproces is de dichting van de opening waar de torenkraan stond. De focus zal vanaf dan ook liggen op de inkompaviljoenen en de dakdichting van de ondergrondse parking.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise