Beschutte werkplaats maakt plaats voor 46 serviceflats

 

Op de site van de voormalige beschutte werkplaats langs de Neromstraat verrijst binnenkort een groot nieuwbouwproject bestaande uit drie gebouwen. Die zullen in totaal 46 assistentiewoningen omvatten met daarbij ook een ondergrondse parking.

Een drietal jaar geleden verhuisde de beschutte werkplaats naar Londerzeel. Het gebouw in de Neromstraat stond een hele poos leeg, al werd het ook even door de gemeente gehuurd om dienst te doen als tijdelijke opvang voor de kleuters van basisschool Klim Op. Daar waren namelijk nieuwbouwwerken aan de gang.

Intussen is het gebouw echter al helemaal afgebroken. “In de plaats komen 46 kleine serviceflats verspreid over drie afzonderlijke gebouwen”, zegt Lode Verdoodt, zaakvoerder van ontwikkelaar Woenst. “Het gaat om kleine woningen tussen 60 en 85 m2. In het centrale gebouw komt een gemeenschappelijke ruimte en er wordt ook een ondergrondse parking voorzien. Het doelpubliek zijn jonge, nog actieve senioren. Zij kunnen dan ook in het aangrenzende Neromhof nog volop wandelen en genieten.”

De nieuwbouwwerken gaan in januari of februari van start. Midden 2019 moet het project ‘Neerom’ voltooid zijn. De verkoop gaat eerstdaags van start, beginnend vanaf 200.000 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise