Martine Tanghe bezoekt voetbalmama’s Vilvoorde City

 

VRT-nieuwsanker Martine Tanghe was maandagavond de eerste gaste op de gespreksavonden die voetbalclub Vilvoorde City en vzw Fast Forward organiseren voor anderstalige mama’s. Zij ging in gesprek met een twintigtal deelneemsters die samen Nederlands willen oefenen.

“Wij hebben meer dan 350 jonge spelertjes van diverse afkomst”, legt voorzitter Faruk Akkus van Vilvoorde City uit. “Een groot aantal voetbalmama’s vergezellen hun kinderen naar de voetbaltrainingen en dat bracht ons op het idee om de anderstalige moeders een aangename en nuttige activiteit aan te bieden, terwijl hun kinderen aan het sporten zijn.”

“Dat iemand als Martine Tanghe de tijd neemt voor ons oefenkansenproject is heel fijn”, zegt Peter Schoenaerts van de vzw Fast Forward. “De voetbalmama’s waren erg enthousiast; ze hebben met veel interesse naar Martine Tanghe geluisterd en haar vragen gesteld.”

De voetbalmama’s van Vilvoorde City zullen dit schooljaar twintig keer gratis kunnen deelnemen aan bijeenkomsten waarop geregeld een interessante spreekster wordt uitgenodigd. De mama’s mogen de gaste vragen stellen en gaan ook met elkaar in gesprek. De thema’s die aan bod komen, zijn erg divers, gaande van journalistiek tot EHBO, sport en gezonde voeding. Alle spreeksessies worden begeleid door vrijwilligers.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise