Omleidingen door betonstort ondergrondse parking

Er kondigt zich opnieuw een belangrijke fase aan voor de werken aan de ondergrondse parking op de Grote Markt. Woensdag volgt namelijk de betonstort van de vloeren van de parkinginrit en de eerste helft van niveau -1 van de parking aan de zijde van de Marktstraat. Dit zal opnieuw voor heel wat extra vrachtverkeer door het centrum zorgen en er worden ook omleidingen voorzien.

Vanaf 5 uur morgenvroeg zullen er opnieuw heel wat betonmixers door de stad rijden. Aan de Grote Markt worden er betonpompen geĂŻnstalleerd, zowel links als rechts van het stadhuis. Vanaf 10 uur zal Ă©Ă©n pomp verhuizen naar de Marktstraat om daar de inrit van de parking te storten. Onmiddellijk na de betonstort – die vermoedelijk rond 17 uur is afgerond – wordt het beton gladgestreken. Deze fase zal tot ongeveer 5 uur ’s morgens duren.

Dezelfde omleidingen als tijdens de betonstort van 5 juli gelden. Concreet wordt er een omleiding voorzien via de Vlaanderenstraat, Zennelaan en Spuymolenstraat. Het verkeer komende uit de Nolet De Brauwerestraat wordt richting de Mechelsestraat gestuurd. De Mechelsestraat wordt doodlopend ter hoogte van de Kolveniersstraat. Het verkeer komende uit de Kolveniersstraat wordt omgeleid naar de Rooseveltlaan. Bovendien zal de Vlaanderenstraat (tussen de Lange Molensstraat en de Nolet De Brauwerestraat) afgesloten worden om het werfverkeer de nodige toegang te verlenen tijdens de betonstort van de inrit aan de Marktstraatzijde.

De werken aan de ondergrondse parking zullen begin 2018 afgerond zijn. Dit betekent dat de werken aan de bovenbouw ook in aantocht zijn. Intussen is het openbaar onderzoek voor de bouwvergunning hiervoor afgerond. De aanbestedingsprocedure is intussen opgestart en op 5 september zullen de kandidaat-aannemers hun offertes aanleveren. Begin oktober zal de stad Vilvoorde hierover beslissen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise