Bonte assisteert bij trouw Yannick Carrasco

 

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte assisteert vandaag bij de trouw van Rode Duivel Yannick Carrasco (23) en ex-miss België Noémie Happart (23). Dat gebeurt in Grâce-Hollogne bij Luik, vanwaar Happart afkomstig is. Bonte heeft al langer een heel goed contact met de winger van Atletico Madrid, die in Vilvoorde opgegroeid is. “Ik ga hem geen boezemvriend noemen maar we horen elkaar geregeld. Hij wilde mij er graag bij en ik doe dat met veel plezier.” Kosten noch moeite worden overigens gespaard voor het huwelijk. Zaterdag en zondag wordt het feest voortgezet in het kasteel van Terhulpen, waar plaats is voor 400 genodigden. Het prijskaartje zou oplopen tot 500.000 euro.

De bekende Vilvoordenaar stapt in het huwelijksbootje in het Luikse Grâce-Hollogne en wilde er Bonte graag bij. “Ik ben blij dat ik dat kan doen voor iemand die Vilvoorde over heel de wereld in zijn hart meedraagt”, stelt Bonte, die al langer een heel goed contact heeft met de winger van Atletico Madrid.

Het is geen heuglijke dag voor de vele vrouwelijke fans van Yannick Carrasco. De populaire 23-jarige profvoetballer stapt vandaag namelijk in het huwelijksbootje met ex-miss België Noémie Happart. Het koppel is ruim twee jaar samen en nu hebben ze ook beslist om elkaar het ja-woord gegeven. Dat gebeurt in Grâce-Hollogne bij Luik, vanwaar Happart afkomstig is.

Bij de plechtigheid zal ook de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, aanwezig zijn. Weliswaar enkel om te ‘assisteren’ want zelf het huwelijk voltrekken, is wettelijk niet mogelijk. “Ik mag er eigenlijk niet te veel over zeggen maar hij heeft mij inderdaad gevraagd of ik dat wou doen voor hem. Ik heb daarover contact gehad met mijn collega en dat bleek ook geen probleem.”

Of dat wil zeggen dat Carrasco liever in Vilvoorde getrouwd was? “Dat weet ik niet”, glimlacht Bonte fijntjes. “Feit is dat Yannick Carrasco iemand is die goed weet waar hij van vandaan komt. Hij is zeer gehecht aan onze stad. Het is hier, in de ‘kooi’ langs de Schaarbeeklei dat hij heeft leren shotten. We kunnen er alleen maar blij om zijn dat iemand die op dat niveau actief is, Vilvoorde op de kaart zet. Dat hij mij bij zijn trouw vraagt, is leuk.”

Bonte kent Carrasco dan ook al langer. “Een tiental jaar geleden organiseerde ik mee de ‘Street Soccer’-tornooien, waarbij twee tegen twee werd gespeeld. Daar kwam ik hem geregeld tegen. Zijn nonchalance was opvallend en er moest wel eens op hem gewacht worden. Maar uiteindelijk speelde hij alles en iedereen toch op een hoopje. Daarna ben ik hem wat uit het oog verloren. Hij is op internaat gegaan in Genk en dan naar Monaco vertrokken. Ik ben zijn prestaties wel op afstand blijven volgen.”

Maar de jongste jaren hebben Bonte en Carrasco de draad terug opgenomen. “Ik ga hem geen boezemvriend noemen maar ik heb er wel een goed contact mee. We horen mekaar zelfs frequent als het moet. Ik pik geregeld ook wel eens een match mee. Je moet weten dat het een eenzaam bestaan is aan de top. Ze verhuizen vaak en en staan onder enorme druk van pers en supporters. Dan zoek je een houvast. Hij heeft dat bij zijn vrienden in Vilvoorde.”

De taak van Bonte vandaag zal er in bestaan om de huwelijksakte mee voor te lezen en het ja-woord te aanhoren. “Ik ben blij dat ik dat kan doen voor iemand die Vilvoorde heel de wereld rond meedraagt in zijn hart.”

Zaterdag en zondag wordt het feest voortgezet in het kasteel van Terhulpen, waar plaats is voor 400 genodigden. Kosten noch moeite worden gespaard voor het huwelijk. Het prijskaartje zou oplopen tot 500.000 euro. Daar zal Bonte niet bij aanwezig zijn. “Ik kan toch niet dansen, dus da’s niet erg (lacht)”.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise