Boerentram 'G 9104' is terug thuis

 

De boerentram ‘G 9104’ is terug in zijn thuisbasis van weleer. Zopas werd het monument na een jarenlange restauratie officieel onthuld aan de vernieuwde stelplaats van De Lijn.

Na een restauratie van vier jaar ziet de 84 jaar oude Grimbergse Boerentram 9104 – gebouwd in 1932 en naar aanleiding van de Expo 58 vernieuwd – er opnieuw piekfijn uit. Het tramstel dat tot 1978 de dienst verzekerde op Lijn G tussen Brussel en Grimbergen werd de voorbije jaren grondig onder handen door de leerlingen van de technische school Don Bosco in Haacht en enkele gepassioneerde Grimbergenaren.

De tram pendelde jarenlang tussen Brussel en Grimbergen en speelde een belangrijke rol in de ontsluiting van de plattelandsgemeente. Maar in 1978 werd de tram vervangen door een bus. Het vervoersmonument kreeg nu een ereplaats in de pas voltooide vernieuwde stelplaats van De Lijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise