Hippe foodtrucks verzameld op één markt

De stad Vilvoorde start vanaf volgende maand met een foodtruckmarkt op het plein aan het administratief centrum Mattenkot. Je zal er van april tot en met oktober op de eerste donderdag van de maand, telkens van 17 tot 21 uur, terechtkunnen voor streetfood en andere hippe lekkernijen. Het initiatief moet het centrum nieuw leven inblazen én een antwoord bieden op de stijgende vraag naar locaties voor de opkomende fenomeen van de foodtrucks. Bedoeling is om een tiental standhouders te verzamelen zodat een gezellige markt én een complementair aanbod ontstaat.

Het stadsbestuur richt voortaan maandelijks een foodtruckmarkt in op het plein aan het administratief centrum Mattenkot (op de hoek van de Vissersstraat – Lange Molensstraat). De foodtruckmarkt vindt plaats van april tot en met oktober op de eerste donderdag van de maand, telkens van 17 tot 21 uur. Voor mei wordt nog gekeken of de foodtruckmarkt geïntegreerd kan worden in de jaarmarkt van 8 mei.

Er wordt gewerkt met een aantal vaste en losse standplaatsen. De vaste standhouders voor 2017, die met andere woorden op elke editie van de foodtruckmarkt aanwezig zullen zijn, zijn: Bart Mot Catering, Delicious Burgers, Fabbri, Maurice Saucisse en Mickles. Daarnaast worden elke editie ook maximaal vijf andere foodtrucks toegelaten, zodat een gezellige markt met een voldoende en complementair aanbod ontstaat.

Het stadsbestuur wil met het initiatief enerzijds het centrum opladen en de sfeer en beleving in het handelscentrum verbeteren, anderzijds biedt deze nieuwe markt een antwoord op de stijgende vraag naar locaties voor het uitbaten van een foodtruck. “We merken dat foodtrucks de laatste jaren enorm populair zijn geworden”, zegt schepen van Lokale Economie Viviane Schaessens. “Het succes van de foodtruckmarkt tijdens het openingsweekend van Winters Vilvoorde is hier een mooi voorbeeld van.”

“We merken dat ook Vilvoordse handelaars de stap naar de foodtruck wagen. We willen met dit initiatief deze Vilvoordse foodtrucks, en ook foodtrucks uit de ruimere omgeving, ondersteunen en hen een maandelijks forum geven om hun concept en producten aan de man te brengen. Ook voor de stad is dit een positief verhaal, want zo creëren we bijkomend aanbod dat bezoekers naar het centrum lokt.”

Kandidaat-standhouders moeten er rekening mee houden dat het aangeboden eten een bepaalde kwaliteit en originaliteit moet bezitten. De foodtruckmarkt mikt met andere woorden niet op de gewone hamburger- of frietkramen. Enkel eten kan verkocht worden. Een eventuele begeleidende drank bij de maaltijd kan wel, maar een aparte drankenlijst is niet toegestaan.

Ondernemers die graag een standplaats willen bekomen op de foodtruckmarkt, kunnen die aanvragen via de website van de stad. Meer informatie en het gemeentelijk reglement bevinden zich eveneens op de website.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise