“Onze eigen mini-Uplace in 'Bazaar'”

 

Er komt een mini-‘Uplace’ voor de kleine zelfstandigen in Vilvoorde. In ‘Bazaar’ zullen een aantal leuke, hippe zaakjes – zowel vaste winkels als pop-ups – worden gecombineerd. “Ook handelaars die hun concept eerst eens willen testen, kunnen bij ons terecht, zonder dat ze fysiek aanwezig moeten zijn”, zeggen de initiatiefnemers. De opzet slaat aan want ‘Bazaar’ telt momenteel al een 13-tal winkels. De opening is voorzien begin februari.

Er beweegt iets in ondernemend Vilvoorde. In de Toekomststraat komt er met ‘Bazaar’ een dynamische concept store oftewel ‘winkellabo’ voor kleine zelfstandigen. “Een soort mini- Uplace dus, maar dan in het echt”, knipoogt Gregory Meul, die samen met zijn vrouw Judith De Meester, initiatiefnemer is.

“De bedoeling is een aantal leuke, hippe zaakjes te combineren. Dat kan gaan van vaste winkels tot pop-ups. Handelaars die hun concept eerst eens willen testen, kunnen ook bij ons terecht, zonder dat ze fysiek aanwezig moeten zijn. We stellen een verkoper ter beschikking die hun waren voor hen verkoopt. Voorts denken we ook aan een kunstmuur.” Kortom, iedereen die met een hip ei zit, kan terecht bij ‘Bazaar’.

Achterliggende bedoeling is om de handel in Vilvoorde mee te helpen aantrekken. Het idee kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. “We zijn eigenlijk allebei vertalers maar waren op die job uitgekeken”, legt Gregory uit. “Daarom zochten we een nieuwe uitdaging. Ver hebben we echter niet moeten zoeken want Vilvoorde is al een hele uitdaging op zich, en al zeker op het vlak van handel (lacht). Van daaruit zijn we hier beland. De grootste moeilijkheid was nog om een geschikt pand te vinden. Maar ook dat is ons gelukt.”

“We stellen zowel rekken als vaste ruimtes ter beschikking, voor een minimale periode van respectievelijk twee en zes maanden. In totaal doen drie handelaars mee die een vaste ruimte huren: een stoffenwinkel, een interieurzaak én een lunchbar die het kloppende hart wordt van ‘Bazaar’.

Daarnaast zijn er een tiental webshops die één of twee rekken huren met een heel breed gamma dat gaat van allerlei spulletjes voor de allerkleinsten en origineel en duurzaam speelgoed over kleurrijke,trendy kousen tot de meest hippe kleren. Er kunnen echter altijd nog kandidaten bij want we hebben uitbreidingsmogelijkheden. We zullen eventueel ook werken met een wachtlijst.”

“Wie we willen bereiken met ‘Bazaar’? Creatievelingen die hun product willen uitproberen zonder al te veel ontmoedigende en dure verplichtingen. Bedoeling is van ‘Bazaar’ een creatief lab te maken waar leuke ideeën zowel op korte als op lange termijn uitgewerkt kunnen worden. Interessant is ook dat we zowel mensen van binnen als van buiten Vilvoorde hebben kunnen strikken, tot in West-Vlaanderen toe zelfs. Dus zeg nu nog eens dat er geen interesse is in onze stad (lacht).”

Ten laatste op 4 februari opent ‘Bazaar’ de deuren in de Toekomststraat 51 in Vilvoorde. Facebook: @bazaarvilvoorde

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise