Brasserie De Met betaalt parkeerticket terug

De sinds begin september opengebroken Grote Markt begint zich te laten gevoelen bij de lokale horecazaken. Brasserie De Met blijft niet bij de pakken zitten en start met een opvallend initiatief om klanten toch tot bij hen te lokken. “Wie bij ons komt eten en een foto laat zien van zijn parkeerticket, krijgt dat terugbetaald”, zegt uitbater Aaite Rillaerts.

De Grote Markt is nu al bijna twee maanden afgesloten voor alle verkeer. In de plaats van auto’s zijn grote hopen aarde gekomen die dan nog eens het zicht belemmeren op de diverse horecazaken. Die beginnen dan ook nu al de gevolgen stevig te voelen.

“We hebben al een serieuze terugval gekend”, geeft uitbater Aaite Rillaerts van De Met zonder verpinken toe. “Dat is geen geheim en het geldt voor iedereen. Het is een feit dat de parkeerproblematiek mensen afschrikt om naar Vilvoorde te komen. Daarbij komen nog de werken in andere delen van de stad, onder meer in de Leuvensestraat.”

Rillaerts wil echter niet bij de pakken blijven zitten. De Grote Markt blijft namelijk nog twee jaar een bouwwerf.

“Er zit niks anders op dan creatief te zijn. Daarom zullen we voortaan het parkeerticket terugbetalen van mensen die bij ons komen eten en zich bijvoorbeeld op de Roosevelt- of een andere parking in de buurt zetten. Dan doen we een geste omdat ze toch de moeite doen om die twee straten door te lopen om tot hier te komen. Dat gaat ons maximaal drie euro kosten want er geldt een maximale parkeerduur van drie uur. (droog) Ik ga er dan ook vanuit dat het ons geen faillissement zal opleveren… Er zullen uiteraard altijd mensen zijn die er misbruik van willen maken maar dan moet je toch echt al belachelijk veel moeite gaan doen. Bedoeling is dat mensen met hun smartphone een foto nemen van hun parkeerticket en die aan de ober tonen. We zullen dat bedrag dan terugbetalen in contanten. Het kan ook mee verrekend worden in de afrekening.”

De manier waarop een en ander tot nog toe is verlopen, zit Rillaerts trouwens hoog. “We moesten hoogdringend de terrassen wegdoen eind augustus, vervolgens kappen ze gans de markt open en nu ligt alles gewoon stil omwille van een beroepsprocedure. Dat is het dan en wij kunnen onze plan trekken. Ik vind dat een spijtige zaak…”

Rillaerts heeft alvast nog een aantal andere initiatieven genomen om leven in de brouwerij te brengen en vooral te houden.

“Volgende zaterdag houden we onze eerste indoor rommelmarkt in de markthalen. Die is volledig uitverkocht. Er zullen 35 antieke marktkraampjes staan. Op 12 november is er zelfs al een tweede editie gepland. Tussenin is er ons pastafestijn op 5 november ten voordele van de Rode Neuzen-actie. In december voorzien we dan weer volgens hetzelfde stramien een indoor kerstmarkt. Het wordt een gezellige bedoening, die een Londens indoor kerstgevoel moet geven. Ook dit evenement is al zo goed als uitverkocht. Het is met dit soort initiatieven dat we het hoofd boven water proberen te houden. De enorm positieve reacties zijn alvast een hart onder de riem.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise