“Dit is een hele opluchting”

De lokale politie van de zones VIMA (Vilvoorde en Machelen) en Kastze (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) heeft een bende overvallers opgerold. De daders overvielen verschillende frituren en de Pizza Hut van Vilvoorde.

Friturist Dominique Wouters en zijn vrouw Carine uit Houtem waren slachtoffers van de drieste bende. “Dit is voor ons een hele opluchting. Ik ga mij sowieso burgerlijke partij stellen”, aldus Wouters.

Op 12 februari 2015 overviel de bende frituur ‘t Pleintje in Houtem en ging daarbij heel driest te werk. Twee gewapende en gemaskerde gangsters drongen de frituur binnen, bedreigden de uitbaters met een mes en een vuurwapen en gingen aan de haal met geld, maaltijdcheques en een gsm.

Uitbater Dominique Wouters en zijn vrouw Carine waren zwaar aangeslagen en beslisten daarop om een gloednieuwe zwaarbeveiligde frituur aan te schaffen: twee gesofisticeerde bewakingscamera’s, een heush rookgordijn met bijhorende sirene en alarmknoppen moesten potentiële overvallers afschrikken.

Voor hen zijn de arrestaties dan ook een grote opluchting. “Dit is heel goed nieuws”, reageert Dominique. “Ik vind het chapeau wat de politiediensten verwezenlijkt hebben. Het is ook een geruststelling dat – in tegenstelling tot wat ik altijd heb gedacht – de daders niet afkomstig zijn uit de wijk in Houtem. Het gaat om drie Vilvoordenaars tussen 18 en 21.”

Dominique wil het hier niet bij laten. “Ik ga mij sowieso burgerlijke partij stellen en zal ook naar de rechtbank gaan om mijn verhaal te doen. Want de psychologische impact en de bijhorende miserie: daar moeten wij vandaag nog steeds mee voort.”

Een week na de drieste overval op ‘t Pleintje, op 21 februari vorig jaar, werd een frituur in Elewijt overvallen. Ook daar drongen twee gemaskerde daders de frituur binnen en bedreigden ze de uitbaters met een pistool.

De rechercheurs van de twee zones, VIMA en KASTZE, sloegen de handen in elkaar en kwamen na langdurig speurwerk de verdachten op het spoor. Al snel werd duidelijk dat de gangsters ook verantwoordelijk waren voor de overval op de Pizza Hut aan het Heldenplein in Vilvoorde. Ook toen, 24 januari van dit jaar, bedreigden twee gemaskerde gangsters het personeel.

Na zeven huiszoekingen en zes arrestaties werden vijf verdachten voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Twee verdachten werden aangehouden. Aan de politieactie deden in totaal 25 politiemensen mee.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise