Mooie vuilbakjes tegen zwerfvuil

De speelpleintjes in het Kanaalpark in Vilvoorde zien er sinds kort ietwat anders uit. Om het zwerfvuilprobleem aan te pakken, kregen de vuilnisbakjes een fris kleurtje. Ook leiden voetstappen de jongeren naar de afvalbakken en kwam er een peukenpaal.

“Er ligt regelmatig afval in en rond de speelpleintjes in het Kanaalpark”, zegt schepen Katrien Vaes (Open Vld), bevoegd voor Openbare Werken, Wijkzorg en Groen. “De jongeren laten pizzadozen, blikjes en ander zwerfvuil rondslingeren. Daarom hebben we samen met afvalintercommunale Incovo, OVAM en school Campus De Brug beslist om het Kanaalpark onder handen te nemen.”

De leerlingen van De Brug ontwierpen een peukenpaal en de vuilnisbakken kregen een kleurtje. Jongeren worden dan weer via voetstapjes op de grond naar die vuilnisbakken geleid.

Ook kwam er een ‘pizzavuilnisbak’. “Die moet ervoor zorgen dat jongeren hun pizzadozen gemakkelijk weg kunnen smijten”, aldus nog Vaes. “De vuilnisbak heeft wat weg van een postbus. De dozen kunnen gemakkelijk door een gleuf in de vuilnisbak gegooid worden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise