Koffiezaak Revolver57 valt in de smaak

Op de Nowélei is sinds kort met Revolver57 een hip koffie- annex eethuis geopend dat je eerder in Antwerpen of Gent zou verwachten. De zaak heeft een uitgesproken vintage look met moderne accenten en een open keuken wat zorgt voor een ongedwongen gezellige sfeer. Heel wat Vilvoordenaars kwamen er dan ook al de sfeer opsnuiven.

Vero Bakos en Nicholas Vander Biest zijn de laatste vier jaar meer dan zoet geweest met de renovatie van het voormalige advocatenkantoor op de J.B. Nowélei 57.

“Onze bedoeling was eigenlijk om met gastenkamers te beginnen maar toen we deze ruimte zagen, moesten we daar wel iets mee doen”, vertelt Vero. “Het resultaat is dat we zo hard opgegaan zijn in dat idee dat we ons oorspronkelijke plan nog wat moeten uitstellen (lacht).”

Beide zijn decorateurs van beroep en dat is eraan te zien.

“We hebben veel recuperatiematerialen gebruikt in de inrichting. Je vindt hier onder meer de lambrisering van oude cafés terug. Uiteraard zijn heel wat ideeën de revue gepasseerd en er is veel veranderd en veel gediscussieerd op die vier jaar. We zijn gegaan voor combinaties die je niet zou verwachten. Maar het eindresultaat klopt wel. We krijgen er heel veel goede commentaren op van de klanten.”

Jong en oud komt dan ook langs in Revolver57. “Letterlijk van 7 tot 77”, lacht Nicholas. “Jongeren vinden het hier hip, ouderen vinden het dan weer nostalgisch. Ze drinken hier uit dezelfde tassen hun koffie als vroeger. We hebben vooral gezocht naar een eindresultaat dat gezelligheid uitstraalt. Je moet het gevoel hebben dat je je living binnenstapt. Klanten kunnen hier zelfs een plaatje opleggen als ze dat willen.”

“We hebben niet het warm water uitgevonden”, beseffen de uitbaters. “Dit soort zaken vind je ook in Brussel, Mechelen en Gent. Maar niet in Vilvoorde. En de Vilvoordenaar vindt zijn weg hier naartoe. Dat hebben we al ondervonden. We willen er echter geen fabriek van maken. Er zijn 32 stoelen. Mensen moeten bij mekaar aanschuiven aan tafel. Dat vraagt eerst een aanpassing maar het zorgt er ook voor dat mensen echt met elkaar praten.”

De kaart reikt van grootmoeders keuken tot lekkere vegetarische gerechten en je kan zelfs onbekende limonade- en colavarianten proeven. Op korte termijn komen er ook nog twee gastenkamers beschikbaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise