Poortgebouw Neromhof eindelijk gerenoveerd

Het poortgebouw van het gemeentelijk domein Neromhof wordt eindelijk grondig gerenoveerd. Het dossier sleepte al jaren aan. Zowat 15 jaar geleden vond er een grondige renovatie plaats maar achteraf werden onregelmatigheden vastgesteld. Amper een derde van het dak bleek vernieuwd waardoor er sindsdien aanhoudende vochtproblemen ontstonden.

Het gemeentelijk domein Neromhof is toegankelijk via het grote poorthuis in vakwerkbouw. Wie op de A12 richting Londerzeel rijdt, kan er niet naast kijken op zijn rechterkant. Maar vandaag staat het statige gebouw volledig in de steigers.

Ondanks dat er begin de jaren 2000 nog grote renovatiewerken werden uitgevoerd, bevindt het gebouw zich al langer in slechte staat. Al snel bleek dat er nog steeds waterinsijpeling was. Dat leidde zelfs op een gegeven moment tot schimmelvorming. Vervolgens werden in verschillende episodes werken uitgevoerd maar nog steeds zijn de problemen niet helemaal van de baan.

Daar moet nu dus eindelijk verandering in komen.

“Sinds begin vorige maand zijn nu de werken gestart om het dak helemaal te herstellen”, legt schepen van Patrimonium Sonja Becq (CD&V) uit. “Ook aan het buitenschrijnwerk wordt gewerkt. Sommige ramen moeten vervangen worden en ook een aantal verrotte balken moeten eruit. Daarnaast worden nog een aantal andere onderzoeken uitgevoerd zoals nagaan of er asbest in de schouw zit. “

Bedoeling is dat achter Levedale, een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten uit de regio gebruik gaat maken van het poorthuis voor een aantal administratieve zaken. Volgens Sonja Becq zouden de werken voor de zomer moeten afgerond zijn. Er werd zowat 100.000 euro voor uitgetrokken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise