Crowdfunding moet 'Boeken Magazine' redden

De toekomst van Boeken Magazine, het blad voor en door boekenliefhebbers dat in mei 2015 werd gelanceerd, is erg onzeker. De financiering van het magazine – een initiatief van Vilvoordenaar Koen Vanwichelen – loopt moeizaam. Daarom start het redactieteam nu een crowdfundingactie mét de steun van veel Vlaamse auteurs en boekenliefhebbers, onder wie Herman Brusselmans.

Boeken Magazine is een nieuw Vlaams boekenmagazine dat in mei vorig jaar met succes werd gelanceerd. “Het is een blad voor en door boekenliefhebbers boordevol interviews, reportages en heel veel leestips”, zegt initiatiefnemer Koen Vanwichelen. “Alle genres komen aan bod: literatuur, non-fictie, thrillers, kookboeken, jeugdboeken,…”

“Van het eerste nummer werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Ook de tweede editie was een succes. Dit bewijst duidelijk: ‘Boeken Magazine’ is nodig.”

Maar ondanks dit succes op de lezersmarkt blijkt het niet evident om de nodige adverteerders en sponsors te vinden. “Het derde nummer dat verschijnt op vrijdag 19 februari raakte maar nipt gefinancierd. Om het verderbestaan van Boeken Magazine te garanderen, roepen we daarom nu de hulp in van onze lezers en bij uitbreiding van alle Vlaamse boekenliefhebbers. Om verder te kunnen werken, hebben we op korte termijn 15.000 euro nodig. Dit doelbedrag dekt precies de kosten van de redactie, productie, druk, distributie en promotie van het vierde nummer.”

Heel veel Vlaamse auteurs zijn al overtuigd van de waarde en noodzaak van Boeken Magazine. Onder meer Herman Brusselmans, Yves Petry, Jan Leyers, Lara Taveirne, Luc Deflo, Rudi Vranckx en Peter Terrin steunen de crowdfundingactie. “Het blad is namelijk een grote aanwinst is op de Vlaams/Nederlandse tijdschriftenmarkt”, aldus Brusselmans.

Het ziet alvast goed uit want nog voor de officiële start van de crowdfunding (19 februari) werd al 3.500 euro verzameld. Meer info: http://nl.ulule.com/boeken-magazine/

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise