Sporting Vilvoorde Koningslo: “Onze cafetaria: een tafel met blikjes en chips”

Voetbalclub Sporting Vilvoorde Koningslo voelt zich benadeeld door de stad. Ondanks dat er in stadion 3 Fonteinen liefst 4 cafetaria’s zijn, krijgen zij geen enkele ruimte ter beschikking.

Het enige alternatief dat hen rest is een armtierige tafel die ze op wedstrijddagen buiten zetten om drankblikjes en wat chips te verkopen aan spelers en supporters. “Bij regen en kou is het helemaal een ramp”, zucht voorzitter Mimoun Benamar.

Vorig jaar nog dreigde Sporting Vilvoorde Koningslo samen met haar 350 jeugdspelers op straat te belanden omdat SC Vilvoorde – de ploeg van ‘t stad – ging uitbreiden.

In maart werd er zelfs actie gevoerd voor het stadhuis. Uiteindelijk mocht de club toch gebruik blijven maken van de sportaccommodatie op 3 Fonteinen.

Maar daarmee is het ook gezegd want de ploeg beschikt er niet eens over een kantine of zelfs maar een secretariaatsruimte. Er zijn in 3 Fonteinen nochtans 4 cafetaria’s: voor de twee atletiekclubs, ééntje voor de tennisclub en ééntje voor SC Vilvoorde.

“Als ‘alternatief’ zetten we op wedstrijddagen dan maar een tafel buiten met drankblikjes en chips die we verkopen aan onze leden en bezoekers”, legt voorzitter Mimoun Benamar uit.

“Bij regen en kou is dat een ramp. Het is onhoudbaar om daar van ‘s morgens tot ‘s avonds te staan om de mensen te bedienen. Ook voor de ouders en bezoekers is dit een groot probleem. Ze kunnen nergens binnen zitten. Sommigen gaan tijdens de rustpauze of na de match in de auto zitten om zich toch maar wat te verwarmen.”

Ook de bezoekende ploegen en hun supporters kijken hun ogen uit. “Ze hebben vaak medelijden met ons. Sommigen nemen zelf foto’s van ‘onze tafel’. Ze vinden terecht dat dit niet past in een stad als Vilvoorde.”

Ook vergaderen met ouders of trainers zit er niet in. “We hebben geen enkel lokaal. De inschrijvingen doen we in de gang van de kleedkamers. De meeste mensen weten ook gewoon niet waar ze ons kunnen vinden want we hebben geen vast lokaal. Bestuursvergaderingen doen we op café maar we kunnen toch niet met alle ouders op café gaan…”

De club is het dan ook beu. “Men had ons vanalles beloofd maar er gebeurt niks. Wij vragen geen extra investeringen of extra middelen. Wij vragen gewoon een sleutel voor een lokaal zodat we onze leden, ouders en bezoekers toch een warm onderdak kunnen bieden wanneer het regent en zeker nu in de winter.”

Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) vraagt nog wat geduld.

“We zitten met een bomvol domein en sportcentrum”, reageert hij. “We hebben de moeilijke evenwichtsoefening om alle ploegen in een infrastructuur te integreren tot een goed einde gebracht zodat deze club kon verderbestaan. We zijn wel degelijk aan het werken aan een oplossing. We denken daarbij aan de oude grote kleedkamers onder de tribune. Die gaan we vrijmaken en omvormen tot een comfortabele ruimte die door Sporting Vilvoorde Koningslo kan gebruikt worden. De timing hangt af van het feit of er daar nog veel aanpassingswerken moeten gebeuren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise