Onvrede over foodtrucks op Winters Vilvoorde

Het voorbije weekend heeft de opening van Winters Vilvoorde veel volk gelokt. Toch was er heel wat onvrede bij de plaatselijke middenstand, omdat er externe foodtrucks op de kerstmarkt stonden.

Vrijdag zorgde een vuurwerk voor heel wat oh’s en ah’s bij de jongeren. Zaterdag en uitzonderlijk ook zondagmiddag kon er vervolgens tussen de activiteiten door naar hartelust geshopt worden bij de lokale handelaars. Voor de spiegeltent was voor de eerste keer een foodtruckmarkt geplaatst waar iedereen kon genieten van diverse gerechten. Maar dat is wel in het verkeerde keelgat geschoten bij de lokale handelaars.

Aaite Rillaerts van brasserie De Met betreurt de plaatsing van externe foodtrucks op de kerstmarkt.

“Er is nauwelijks gecommuniceerd met de lokale handelaren en horeca. Als ze dan foodtrucks willen plaatsen, dat de stad dan aan lokale ondernemingen vraagt om op de kerstmarkt te staan. Nu komen ze van buitenaf en dat is jammer. Zo steun je de lokale economie niet. Ik heb de gemeente al gecontacteerd en ze beloofden beterschap.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise