Klimaatvriendelijk spelen met 'Gamebike'

De provincie Vlaams-Brabant lanceert de ‘Gamebike’. Dat is een mobiele klimaat-bakfiets voor speel- en leefstraten of buurtfeesten. De ‘Gamebike’ is het winnende idee van de provinciale klimaatwedstrijd, gewonnen door Het College van Vilvoorde.

“Met onze Gamebike boordevol educatief spelmateriaal gaan we klimaatvriendelijke ideeën stimuleren in de straten en de wijken”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

“De Gamebike biedt bijvoorbeeld inspiratie voor de inrichting van een autoluwe straat of een groepsaankoop voor zonnepanelen. Mensen kunnen zo ontdekken wie in de buurt elektrische toestellen kan repareren, het boodschappenlijstje van een minder mobiele buurman afwerken of de kinderen van drie gezinnen naar school brengen. De klimaatvriendelijke mogelijkheden zijn eindeloos.”

De Gamebike was het winnende idee van de provinciale klimaatwedstrijd van 2013-2014. De leerlingen van Het College van Vilvoorde kwamen op de proppen met het concept van ‘een uitleenbare speeltuin voor kinderen én hun ouders, waarbij aandacht voor zowel spelen als leren, het sociale aspect en duurzame materialen aan bod komen’.

Sinds 1 juli kunnen gemeenten bij de provinciale uitleendienst terecht om de Gamebikes (gratis) te ontlenen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise