Plantentuin: “Heel het jaar door hittegolf”

In de Plantentuin van Meise lijken de serres en het Plantenpaleis de komende dagen ook te mijden. “Al heerst er bij ons eigenlijk heel het jaar een hittegolf”, nuanceert plantkundige Koen Es.

“Uiteraard is het tropisch warm in onze serres. Daar zijn echter allerlei benevelings- en verluchtingssystemen actief zodat de luchtvochtigheid op peil gehouden wordt en de planten niet verbranden. Dus het kan er wel boven de 40 graden worden maar het is nooit totaal ondoenbaar. Zelfs niet als het buiten 35 graden is.”

“Mensen blijven bij zo’n weer misschien gewoon iets minder lang binnen in de kassen dan anders. Of we dat voelen in publieksaantallen? Nee, ik heb daar geen concrete cijfers over maar wij zijn sowieso een ‘mooi weer’-bestemming. Je kan hier bovendien enorm fijn wandelen in de schaduw van de bomen. Dus die troef kunnen we de komende dagen ook uitspelen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise