Gratis gft-emmertjes Incovo gegeerd

Incovo moedigt het gebruik van de nieuwe verbeterde gft-zakken aan met een bijzondere actie. Tot eind augustus kunnen inwoners van Incovo-gemeenten op het recyclagepark een gratis gft-emmertje krijgen. Na enkele dagen gingen er al duizend gft-emmertjes de deur uit.

Uit een inwonersenquĂȘte van Incovo, bleek dat er bij sommige inwoners nog onvoldoende vertrouwen is in de kwaliteit van de bestaande gft-zakken. De zakken zouden te snel scheuren, lekken of vliegjes aantrekken.

“Incovo ging met deze zorgen naar de leverancier en liet een verbeterde versie van het gft-zakje uittesten door de deelnemers aan de enquĂȘte. De proefpersonen reageerden unaniem enthousiast, vanaf nu liggen deze sterkere gft-zakken in de winkel”, zegt Alex Heyvaert, voorzitter van Incovo.

Ook het gebruik van het gft-emmertje, een handig bakje met deksel waar de nieuwe gft-zak perfect in past, vergemakkelijkt het inzamelen van gft. “De bezoekers van het recyclagepark kunnen een gratis gft-emmertje krijgen. Ze zijn erg in trek bij de bewoners: zaterdag alleen al hebben we tachtig exemplaren uitgedeeld”, zegt parkwachter Herman van Vilvoorde.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise