Kim exposeert op Rock Werchter

Kim Weynants (18) uit Grimbergen heeft de street art-wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant gewonnen. Haar nog te voltooien werk zal getoond worden op de site van North West Walls tijdens Rock Werchter. Opmerkelijk: Kim is zelf nog nooit naar Rock Werchter geweest en ze is dat ook dit jaar niet van plan. “Maar het is een hele eer en hopelijk wordt mijn werk door iedereen goed bevonden.”

Kunstenaar Arne Quinze is eind juni opnieuw van de partij op het festival Rock Werchter met street art op de containerconstructies die er geplaatst worden. Nieuw is dat een jonge kunstenaar uit Vlaams-Brabant de kans krijgt om zijn werk mee te presenteren. De amper 18-jarige Kim Weynants kwam als winnares uit de bus.

“Ik was door een vriendin getagd in een een Facebookbericht over de wedstrijd”, vertelt de gelukkige. “Ik was echter wat onzeker of ik goed genoeg was. Want street art is niet echt mijn stijl. Maar een vriendin en een van de organisatoren konden mij uiteindelijk toch overtuigen.”

Net als 67 andere artiesten stuurde Kim haar portfolio binnen. Kim zit in het laatste jaar van het Sint-Lukas kunsthumaniora. Ze besliste dan ook haar eindwerk te gebruiken als inzending. De jury selecteerde uiteindelijk 13 talenten voor het vervolg van de wedstrijd, een workshoptraject van Street Art Belgium met artiesten Smates en Dawn in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Het vervolg is intussen bekend

Toch was het een hele uitdaging voor Kim. “Ik had nog nooit echt met graffiti gewerkt. Grafitti is een heel typerende stijl. Maar het was een heel leuke ervaring.”

Tegen Rock Werchter moet ze nu een werk van 6 op 12 meter klaarstomen. “Ik kan er pas over twee weken aan beginnen. Het wordt dus wel spannend qua timing. Ik ben er nog niet echt mee bezig al heb ik wel al nagedacht over een ontwerp.”

Opvallend genoeg is Kim zelf nog nooit naar Rock Werchter geweest. “En ook dit jaar ben ik dat niet van plan”, verrast ze. “Ik spendeer mijn geld liever aan andere festivals die dichter aansluiten bij mijn muzieksmaak.”

Ook nieuwsgierigheid naar de reacties van de zowat 80.000 dagbezoekers op haar werk zullen haar niet naar de wei van Werchter brengen. “Het wordt een van de vele decoratieve wanden die daar te zien zullen zijn. Festivalgangers gaan naar Werchter voor de muziek. Zij gaan niet specifiek naar die werken gaan kijken”, klinkt het nuchter. “Het is echter wel een hele eer. En ik hoop dat iedereen het goed zal vinden. Maar het is toch vooral voor mezelf dat ik het doe…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise