Stad broedt op juridische procedure voor station

Vilvoorde legt momenteel de laatste hand aan een juridische procedure tegen Infrabel om de spoornetbeheerder te dwingen renovatiewerken uit te voeren aan het station van Vilvoorde.

Dat heeft burgemeester Hans Bonte (sp.a) gezegd tijdens de gemeenteraadszitting. Bonte wees er al eerder op dat het vervallen station van Vilvoorde onveilig is voor reizigers en dreigde er vorig jaar zelfs mee om het om die reden te sluiten.

Bonte toonde zich ook zeer verbolgen over het feit dat minister van Mobiliteit Jacqueline Galant het stadsbestuur meldde dat ze haar eerdere belofte om een bezoek te brengen aan het station niet zal nakomen.

‘De reden voor deze beslissing is dat Infrabel momenteel geen geld heeft om renovatiewerken uit te voeren. Ze wil kennelijk pas komen als er wel een budget is. Is dat nu een houding voor een minister?’, vroeg Bonte zich af.

Er is al jaren sprake van plannen om het vervallen treinstation te renoveren. Midden 2014 meldde Infrabel dat het hiervoor 20 miljoen euro had voorzien en dat de werken nog dat jaar zouden kunnen starten.

Al eind vorig jaar bleek echter dat de plannen wegens budgettaire beperkingen uitgesteld waren. Midden februari kreeg Vilvoorde de melding van Infrabel dat de werken ten vroegste in 2018 zouden starten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise