Vilvoorde weert voetbalclub van velden

De stad Vilvoorde weert de eerste ploeg van voetbalclub Koningslo van de Vilvoordse voetbalvelden. Aangezien de club geen ander terrein vond, zal ze dit jaar niet aantreden in vierde provinciale.

Aanleiding voor de drastische maatregel zijn de herhaalde incidenten en vechtpartijen waarbij telkens spelers van de club betrokken waren. De zowat 250 jeugdspelers krijgen wel nog een kans van de stad.

Het mag duidelijk zijn dat de stad de herhaalde incidenten en vechtpartijgen waarbij telkens spelers van Sporting Vilvoorde Koningslo betrokken waren spuugzat is. Vooral de wedstrijd in februari tussen Koningslo en Keerbergen zit nog vers in het geheugen.

Bij een 3-1 stand voor KSC Keerbergen, floot scheidsrechter ook nog een strafschop in het voordeel van de thuisploeg. Toen hij daarbij ook een derde rode kaart dreigde te trekken, sloegen de stoppen bij de bezoekende doelman door. Daarbij haalde hij uit naar de man in het zwart.

De wedstrijd werd gestaakt ene lokale politie werd erbij gehaald om een proces-verbaal op te stellen. Het is echter geenszins een alleenstaand geval. Een kleine twee maanden later werd nog een match van Koningslo stilgelegd toen die dreigde te ontaarden.

Het noopte de stad dus tot een drastische ingreep. ‘De eerste ploeg van Sporting Vilvoorde Koningslo is niet meer welkom op voetbalvelden die eigendom zijn van de stad’, legt sportschepen Kevin Vincke (N-VA) uit.

‘Er is trouwens ook gewoon geen plaats meer voor de ploeg. Zij speelden vorig jaar al op het stadion Drie Fonteinen, maar die plek wordt nu helemaal ingenomen door de nieuwe club Sporting Club Vilvoorde. Op de terreinen in Koningslo kunnen ze al langer niet meer terecht.’

Jeugd gespaard

De jeugdploegen van Sporting Vilvoorde Koningslo krijgen wel nog een kans.

‘Die 250 jonge spelertjes willen we niet treffen. Er zijn echter geen beloftes gedaan naar volgend jaar toe. Als het ook bij hen dezelfde weg opgaat als bij de eerste ploeg, zullen we ook daar ingrijpen. We zijn op de weg terug omhoog met Vilvoorde. Dit soort herhaalde incidenten zoals vorig seizoen kunnen we ons als stad simpelweg niet meer permitteren.’

‘Gebeurt overal elke week’

Voorzitter Francis De Bondt begrijpt de beslissing duidelijk niet.

‘We worden gestraft voor zaken die elke week op heel wat pleinen voorvallen. Er is één echt incident geweest en dat wordt dan aangegrepen om ons geen terrein meer ter beschikking te stellen. Een speler gaat in de fout en meteen wordt een hele club gestraft.’

‘We hebben nog gezocht naar een locatie buiten Vilvoorde maar helaas niets gevonden. Uiteindelijk hebben we ook niet langer aangedrongen. We gaan ons nu focussen op het klaarstomen van een goede U-21-ploeg zodat we met hen volgend jaar terug in vierde provinciale kunnen uitkomen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise