Klaprozen bloeien wel in domein Drie Fonteinen

De klaproosvelden die het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) begin april in heel  Vlaanderen inzaaide, leveren niet het verhoopte resultaat op. Enkel in een aantal gemeenten, waaronder Vilvoorde, is het project enigszins gelukt.

De bedoeling was om met deze bloeiende klaproosvelden de ‘Groote Oorlog’ te herdenken. De bloem staat immers symbool voor de herdenkingsactiviteiten.

‘De weersomstandigheden en/of de kwaliteit van het zaad zorgen er echt voor dat er op vele velden nauwelijks bloemen staan’, zo meldt het ANB. In een aantal gemeenten, zoals in domein Drie Fonteinen in Vilvoorde, is dat redelijk goed gelukt, en staan er momenteel mooie rode bloemen op het veld. Op de andere locaties is de bloei echter heel beperkt.

Het ANB laat nu verschillende labo’s op zoek gaan naar de oorzaak. ‘Die resultaten zullen gebruikt worden om het project volgend jaar wél in zijn volle glorie te doen slagen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise