Garcia Goodbye zonder grenzen

De Vilvoordse popgroep Garcia Goodbye is het prototype van een band die naast catchy songs graag uitpakt met stunts die vriend en vijand doen verbazen. In het vernieuwde muzikale landschap koppelen ze hun muzikaal verhaal aan creativiteit en interactie met hun fans wereldwijd.

Toen ze tijdens de MNM Muziekmarathon bij Peter Van De Veire hun debuutsingle ‘You Know Exactly How I Feel’ speelden, ging de bal pas echt aan het rollen in Zuid-Amerika. ‘Toen ik het nummer opdroeg aan alle fans van de voetbalploeg Palmeiras, was ik me niet bewust van de gevolgen.

Via Facebook, YouTube en Twitter geraakte het bewuste fragement meteen aan de andere kant van de oceaan en op 2 maanden tijd hebben we onze fanbase verdriedubbeld. De kracht van sociale media is onvoorspelbaar mooi’, lacht zanger/gitarist Tommy Gontie.

Braziliaans clublied

De relatie tussen Garcia Goodbye en Palmeiras is intussen nog hechter geworden want nadat de band eerder een speciale versie van hun single uitbrachten, pakte het Vilvoordse DIY-trio afgelopen weekend uit met haar eigen versie van het clublied van de Brazilianen. De band dook de studio in en stak de Hino Do Palmeiras in een poppy jasje en verbaasde zo vele fans door in vloeiend Portugees een aanstekelijke versie van het originele nummer online te gooien.

En of dat gesmaakt werd. De afgelopen 48u alleen al werd het bewuste clipje  10.000x bekeken, gedeeld, gedownload en geprezen via de belangrijkste Zuid-Amerikaanse sociale media.  In de huidige muziekwereld, waar interactie met fans een barometer als succes wordt beschouwd, wordt Garcia Goodbye zo in één ruk gebombardeerd tot één van de beste leerlingen in de Belgische klas.

Huldiging in Sao Paulo

Dit bijzondere verhaal bereikt een nieuw hoogtepunt in de week van 7 oktober want dan wordt de band in Sao Paulo uitgenodigd en gehuldigd tijdens een thuiswedstrijd van Palmeiras. Ze worden opgewacht door Braziliaanse radio en TV-stations en zullen de sfeer voor de Rode Duivels alvast kunnen opsnuiven.

‘Wat een toeval ook: het beslissende WK-duel KroatiĂ«-BelgiĂ« volgen we die week in het bijzijn van Braziliaanse fans vanuit Sao Paulo, de stad die wellicht zal dienen als uitvalsbasis van de Rode Duivels tijdens het WK 2014’, vertelt drummer Jens Leen. ‘Dit is een zoveelste onverwachte wending in ons muzikaal parcours.’

De band plukt zo de vruchten van een creatief zijsprongetje dat onverwachte proporties heeft aangenomen. ‘We kijken ernaar uit om met onze eigen ogen te kunnen zien wat we daar precies gerealiseerd hebben’, luidt het trots.

Hun nieuwe single Double stellen ze die week onder een palmboom en bij een ongetwijfeld stralend zonnetje voor aan hun Zuid-Amerikaanse fans. Een week later verschijnt het nummer in Europa.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise