Vrijwilligers gezocht die inwoners helpen bij invullen belastingaangifte

De gemeente Ternat lanceert een oproep naar vrijwilligers die andere inwoners van de gemeente willen helpen bij het invullen van de belastingaangifte. In het verleden organiseerde de FOD Financiën hiervoor een zitdag in Ternat, maar dat zal dit jaar niet het geval zijn. “Kwetsbare mensen en mensen die niet de juiste digitale vaardigheden bezitten kunnen problemen ondervinden om hun belastingaangifte correct in te vullen”, zegt Anna Parys, schepen van Welzijn. “Dat correct invullen is net voor die mensen heel belangrijk. Zij kunnen het zich niet veroorloven om boetes te ontvangen of om eventuele teruggaves waar ze recht op hebben te mislopen. Daarom doen we een warme oproep aan personen die onze inwoners kunnen helpen bij het invullen van de belastingen.”

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws