Kruikenburgpark heeft hondenloopweide

Het Kruikenburgpark in Ternat heeft voortaan een hondenloopweide. De vraag kwam een tijdje geleden van inwoners en hondenliefhebbers en de gemeente ging in op de vraag.

“We hebben de mogelijkheden onderzocht en in de buurt van de grote rode beuk tussen de grasweide en picknickweide was nog een ongebruikt stukje weide, vlak naast het bijenhotel, dat best geschikt was om te worden ingericht als een hondenloopweide”, zegt milieuschepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+).

“Het park wordt veel gebruikt door joggers en wandelaars, maar honden moeten wettelijk aan de leidband blijven. Daar wordt vrij streng op toegezien. Op de losloopweide kunnen de mensen hun hond wel los laten lopen. Momenteel is er rond de weide enkel een afsluiting, maar we gaan in de volgende weken ook nog een haag aanplanten.”

Het Kruikenburgpark en de vijver rond het kasteel werden enkele jaren geleden door de gemeente overgekocht van de Broeders van de Christelijke Scholen. Het kasteel zelf blijft eigendom van de broeders.

Eind 2013 werd voor het park een landschapsbeheersplan goedgekeurd. Dit jaar komen er ook nieuwe tafels en zitbanken in Europese eik.

“Die zijn duurzamer en passen ook beter in het kader dan de huidige picknicktafels die we slechts voorlopig hadden geplaatst”, zegt milieuambtenaar Jurgen Thiebaut.