Sliblaag in vijver Kruikenburg al 25 cm gedaald

De micro-organismen die zes maand geleden, in opdracht van het gemeentebestuur van Ternat in de vijver van het gemeentelijk park Kruikenburg werden gestrooid, deden de sliblaag al met gemiddeld 25 cm verminderen.

Vandaag voerde de firma een tweede behandeling uit, waarbij vooral de randen van de vijver onder handen werden genomen. Daar is meer aanvoer van bladeren en ander organisch materiaal zodat een intensere behandeling nodig is.

Door het verminderen van de sliblaag is het water van de vijver nu meer dan een meter diep en dat is goed nieuws voor de vissers. Het water is ook al veel helderder.

‘De behandeling met micro-organismen is ook op lange termijn een goede investering’, zegt milieuschepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+). ‘Deze organismen blijven immers ook de volgende jaren actief, zodat de sliblaag niet opnieuw toeneemt maar mogelijk zelfs nog vermindert.’

Ook de biologieklas van Sint-Jozef kwam even ‘les volgen op het terrein’.

Lees ook