SuperVlieg, een zondagnamiddag vol beestig kinderplezier

De tweede editie van het kinderkunstenfestival SuperVlieg serveert op zondagnamiddag 4 oktober 2015 in en rond cultuurcentrum De Plomblom theater, circus, muziek, dans en beeldende kunst om zelf mee te experimenteren of om van te genieten. Van de Koepoortstraat maakt de jeugddienst een echte speelstraat met tal van mobiele spelen. Als apotheose van een namiddag beestig kinderplezier gaan De Piepkes betogen.

SuperVlieg start al om 13 uur. Terwijl het Orkest Bievenue, een gelegenheidsorkest met de Ninoofse muzikanten Bert Bultereys, Joris Jacobs en Jan Maris, entreemuziekskes spelen, kan er aangeschoven worden voor de workshops ‘3D’ (installatiekunst) van de Academie Beeldende Kunst of Musée Maison (hedendaagse kunst) van Mooss.

Tussen 13 uur en 17 uur brengt Keski.E.Space drie keer de kinderdansvoorstelling Bib-Lieb, letterlijk tussen de boeken van de bibliotheek. Voor meer actieve dansers presenteert de Academie Muziek Woord en Dans twee workshops ‘Danskriebels’.

In de Koepoort vertelt Meneer Zee driemaal zijn verhaal ‘Van nooit en nergens’, terwijl Gitte Van Coillie het verhaal tekent. En of dat alles al niet meer dan genoeg is, komt aan de ingang van het cultuurcentrum ook nog de boot van De Blauwe Schavuit aanmeren; de kapitein grabbelt in zijn schatkist tot driemaal toe naar zijn verhaal ‘Morgen duurt nog lang’.

Iets meer onstuimigheid wordt verwacht in het buitentheater: Charel en Co speelt er twee keer de clowneske straattheatervoorstelling ‘Dom’ met rolbanen, blaaspijpen, een haai en een walvis.

Onderweg van de ene workshop naar de andere voorstelling kunnen de bezoekers maar beter niet struikelen over een pratende pad of een wandelende toverkol van De Babbelbaron (alias Productions en Zonen).

Om 17 uur start in de schouwburgzaal het Superconcert ‘De Piepkes betogen’. De Piepkes is een hobbyproject van het muzikale trio Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen. Met een rare hoed op hun hoofd trekken ze een blik vol onverwachte, vaak grappige kinderliedjes open.

SuperVlieg Ninove is een organisatie van de bibliotheek, cultuurcentrum De Plomblom en de dienst cultuur.

Praktisch

  • SuperVlieg vindt plaats op zondag 4 oktober vanaf 13 uur. Einde om 18 uur.
  • Tickets: € 5 (kinderen én volwassenen) of € 1,50 (kansenpastarief). Met één ticket kan je alle voorstellingen bijwonen en aan alle workshops meedoen. Let op: voor sommige voorstellingen is het aantal toeschouwers beperkt. Op tijd komen is dus de boodschap.
Topartikels editie Ninove-Dender