VIDEO: Kruikenburg lanceert zitvolleybal

Na zwemmen en basketbal krijgt Ternat er met zitvolleybal een derde G-sport bij. Volleybalclub Kruikenburg en de sportdienst Ternat zetten samen hun schouders onder dit project.

Volleybal is uiteraard voldoende gekend, maar zijn zitvariant, voor mensen met een fysieke beperking, is dat heel wat minder.

In Vlaanderen is er één vereniging – Scabazoe uit Zoersel – die zitvolleybal aanbiedt. Nederland daarentegen telt al heel wat clubs die zitvolleybal aanbieden, ze organiseren er zelfs een eigen competitie.

De sport richt zich tot iedereen die niet staand kan volleybal spelen. Je moet wel het bovenlichaam goed kunnen gebruiken en een goede balans hebben.

De spelregels zijn min of meer dezelfde als bij volleybal, alleen is het terrein kleiner en moet je de sport al zittend beoefenen. De nethoogte varieert van 1,05 meter (dames) tot 1,15 meter (heren). Bij gemengde teams wordt dat meestal 1,10 meter.

Het was Eric De Laat die op de proppen kwam met het idee om een nieuwe G-afdeling te starten binnen volleybalclub Kruikenburg, een club met een lange traditie.

Als er voldoende respons komt om met een team te starten, dan zullen de wekelijkse trainingen vanaf september in de gemeentelijke sporthal plaatsvinden, omdat de parketvloer in de eigen turnzaal van Kruikenburg niet geschikt is voor zitvolleybal.

Meer informatie via Eric@kruikenburgvolley.be, 02-582.77.34 of kris.bruylandt@ternat.be, 02-582.05.01.