VIDEO: Septische put loopt over, kinderopvang dicht in Welle

In Welle (Denderleeuw) stonden enkele ouders deze ochtend voor een gesloten deur bij de buitenschoolse kinderopvang De Puzzel.

Een briefje aan de deur verwittigde de ouders dat de septische put van de kinderopvang overvol is en dat er dus de door stank geen opvang kan plaatsvinden.

De put kan niet geruimd worden omdat, door de aanslepende politieke crisis in de gemeente, het schepencollege van Denderleeuw geen beslissingen meer mag nemen die geld kosten, zonder die voor te leggen aan de gemeenteraad.

De ouders overwegen nu om zich burgerlijke partij te stellen tegen het gemeentebestuur, dat de opvang uitbaat. Wellicht kunnen de kinderen maandag opnieuw terecht in de opvang, want het schepencollege besloot om vandaag nog met hoogdringendheid de put te laten legen.

(Bericht: TV Oost)