Veldstraat al dagenlang gekweld door mazoutgeur

De bewoners van de Veldstraat in Sint-Katherina-Lombeek ondervinden al dagenlang hinder van een irriterende mazoutgeur, zowel in de huizen als op straat.

De Ternatse milieuambtenaar Jurgen Thiebaut werd zondagavond opgeroepen door de brandweer en politie om een onderzoek in te stellen.

‘Er dreef een mazoutfilm in de riolering. Volgens een getuige was er vrijdagavond een levering van mazout waarbij er serieus zou gemorst zijn op de straat zelf over enkele tientallen meters’, aldus Thiebaut.

‘Alle rioolputten en slikkers werden opengelegd en gecontroleerd. De brandweer heeft de riolering grondig doorgespoeld.’

Toch waren de klachten daarmee niet van de baan. Donderdagochtend meldden de buurtbewoners dat de geur niet meer te harden was.

‘Alle mazouttanken in de onmiddellijke buurt werden gecontroleerd en bleken allemaal gekeurd. De keuringsattesten worden opgevraagd ter controle.’

Omdat de oorzaak moest gezocht worden bij het morsen van mazout op de straat zelf, werd aan de brandweer gevraagd om de straat eens grondig met detergent te reinigen.

Enkele riooldeksels worden vandaag en komende nacht opengelegd om te verluchten. Gemeentelijke werklieden van de gemeente brachten de nodige signalisatie aan.

Op basis van de verklaringen van de getuige zal de milieuambtenaar proces-verbaal opmaken ten laste van de vermoedelijke overtreder. De kosten van de brandweer worden aan de vermoedelijke dader overgemaakt.