UPDATE – Zware brand in industrieterrein Zellik. Schade is enorm. (fotoreportage)

Beneden Zellik is een uitslaande brand uitgebroken. Een loods staat er in lichterlaaie. De lokale brandweer is ter plaatse en de naburige brandweerzones zijn opgeroepen voor versterking. Op dit moment is, het nog onduidelijk of er mogelijke slachtoffers zijn.

De brand zou uitgebroken zijn in de Frans Schachtstraat in Zellik, op een bedrijventerrein ten noordwesten van het knooppunt Groot-Bijgaarden. De brandweer heeft alle moeite om de brand onder controle te krijgen. De brandweer doet er alles aan om omliggende bedrijven te vrijwaren. Op dit moment zou de brand reeds zijn overgeslagen op depannage Steps. Ook keukens Fierens is bedreigd net al enkele aanpalende woningen gelegen aan de achterkant van het industrieterrein langs de Brusselse steenweg. De rookpluim is gigantisch. Het centrum beneden Zellik is ondertussen afgesloten voor het verkeer. De brandweer en burgemeester van de zone bespreken of het noodplan afgekondigd moet worden.

UPDATE: Vrijdagavond laat kreeg de brandweer het vuur onder controle. Zaterdag werd er wel nog de hele voormiddag nageblust. De schade is enorm. Uiteindelijk konden de omliggende woningen lang de Brusselsesteenweg en ook Keukens Fierens gevrijwaard worden. De vestiging met de kantoren langs de Brusselsesteenweg van depannage Steps kon eveneens gered worden van de vlammen. De loods is echter volledig vernield. Er waren uiteindelijk geen menselijke slachtoffers. Een deskundige werd belast met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk