Twee jongeren aangereden in Sint-Katherina-Lombeek, dader aangehouden (update + video)

Bij een ongeval in de Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek zondagmorgen rond 3.50 uur raakten twee jongeren gewond.

Ter hoogte van café De Oude Web ging een voertuig, dat richting Liedekerke reed, uit de bocht.

Het voertuig raakte eerst een haag en vervolgens de twee jongens die op dat ogenblik op het voetpad liepen.

Hierna is het nog tegen een brievenbus gereden om uiteindelijk tegen een geparkeerd voertuig tot stilstand te komen.

De bestuurder heeft onmiddellijk na de feiten de vlucht genomen in de richting van Liedekerke.

Beide slachtoffers, een jongen van 20 uit Ternat en een jongen van 22 uit Zottegem, werden overgebracht naar het OLV-ziekenhuis in Aalst. Ze liepen verschillende breuken op. Hun toestand is stabiel.

De slachtoffers konden geen nummerplaat noteren maar spreken van een donkerkleurig voertuig, genre Seat Ibiza. Er zijn geen andere getuigen van de feiten.

De politie vond een dakspoiler van de gevluchte auto op de plaats van het ongeval.

De politie kamde de buurt nog uit maar kon het voertuig niet meer aantreffen. Het parket Halle-Vilvoorde opende een opsporingsonderzoek.

UPDATE 20.30 uur: Zondagnamiddag trof de politie van de zone Tarl het gezochte voertuig – een donkerkleurige Seat Leon – aan op een openbare parking in Affligem.

Het voertuig was beschadigd en een deel van de dakspoiler ontbrak. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een deskundige aan die de plaats van het ongeval Ă©n het voertuig in kwestie onderzocht.

Volgens de deskundige kan het voertuig met zekerheid aan de feiten worden gelinkt en reed de bestuurder een ‘onaangepaste snelheid’.

De eigenaar, een 20-jarige man uit Ternat, werd thuis opgepakt voor verhoor. Hij gaf zijn betrokkenheid gedeeltelijk toe.

Hij zou de avond voor de feiten zijn uitgegaan en teveel hebben gedronken. Zijn vrienden hadden hem thuis afgezet maar om de Ă©Ă©n of andere reden nam hij opnieuw de wagen waarna hij het ongeval veroorzaakte.

Hij herinnert zich echter niet ‘iets of iemand te hebben aangereden’. Toen hij werd opgepakt legde hij een positieve ademtest af.

De man werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en wordt maandag voor de onderzoeksrechter geleid.