VIDEO: Schoten op trein blijven mysterie

In de zaak van de schoten op een trein aan het station van Ruisbroek op 24 februari zoeken politie en gerecht naar een VW Golf die in de stationsbuurt van Ruisbroek werd opgemerkt of de inzittenden daarvan en ook getuigen.

Om 18.40 uur werden minstens 4 projectielen op een trein afgevuurd. De trein was onderweg van Leuven naar ‘s Gravenbrakel en stond stil aan de stopplaats van Ruisbroek.

De 160 reizigers waren nooit in gevaar, want de projectielen konden de wanden of het glas niet doorboren. Een ballistisch expert vermoedt dat de trein werd beschoten met een luchtdrukwapen. Wel is er een inslag geweest op ooghoogte aan een raam, wat ervoor zorgde dat de passagier die net aan dat raam zat, na de feiten in shock verkeerde.

Op bewakingsbeelden aan het station is te zien dat er vanuit een bordeaux VW Golf meermaals een pistool wordt gericht op de trein. In het voertuig, dat twee maal aan het station langs komt, zitten 2 personen. Telkens ze wegrijden doen ze dit niet via de meest aangewezen vluchtweg.

Politie en gerecht zoeken :

 • Getuigen van de feiten zelf ;¬†van de 160 passagiers heeft niemand zich gemeld;
 • Op de bewegende beelden is te zien hoe het voertuig pas wegrijdt nadat de trein is vertrokken en een aantal reizigers reeds in hun eigen voertuig zijn gestapt. Een aantal daarvan passeren zelfs vlak naast het voertuig. Mogelijk kennen ze dat vtg of hebben het al eerder opgemerkt en schonken er daarom geen aandacht aan;
 • Personen die op de trein stonden te wachten;
 • Personen die op iemand stonden te wachten;
 • Klanten van de frituur;
 • Personen die het voertuig in de buurt hebben opgemerkt;
 • Getuigen die het voertuig of inzittenden reeds eerder in de stationsomgeving of in Ruisbroek opmerkten;
 • Mogelijk werden de feiten gefilmd en op sociale media/facebook/‚Ķ gepost. Mogelijk hebben anderen dit opgemerkt (foto/filmpje/youtube)
 • Wie is de man met de rode vest (passeert vlak bij Golf)?
 • Wie is de man met de korte mouwen met een blikje in de hand die naar frituur gaat?
 • Wie is de bestuurder van de BMW ? Wie is het koppeltje?

Hebt u meer informatie over dit feit, neem dan contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30 300, e-mail opsporingen@police.belgium.eu.