Herinrichting zwart kruispunt Bergensesteenweg-George Wittouckstraat in 2017

Sint-Pieters-Leeuw heeft de bouwaanvraag voor de herinrichting van het kruispunt van de Bergensesteenweg (N6) met de George Witthouckstraat ontvankelijk verklaard.

In 2017 wil Wegen en Verkeer het zwarte kruispunt met de George Wittouckstraat al opnieuw inrichten.

Binnenkort gaat het openbaar onderzoek van start. Dit onderzoek geeft iedereen de kans om gedurende 30 dagen de plannen in het gemeentehuis in te kijken.

20141008_Vlaamse_Projectzones_n6_spl
Klik op het plan om het te vergroten

De herinrichting van het kruispunt kadert in de ruimere plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer, gepland voor 2019,  om de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw opnieuw in te richten.

Specifiek gaat het over een stuk van 2,5 km tussen het kruispunt met de Brusselbaan en dat met de Ruisbroeksesteenweg.

Aan het zwarte kruispunt met de George Wittouckstraat gebeurden de laatste jaren diverse ongevallen met zwaargewonden of met dodelijke afloop. Het tweede zwarte kruispunt, dat met de Albert van Cotthemstraat, wordt tijdens de volledige herinrichting verbeterd.

Met het totaalplan voor de Bergensesteenweg (N6) wil Wegen en Verkeer de huidige problemen met veiligheid en doorstroming sterk verbeteren. De situatie nu, waarbij wagens vanuit de vele zijstraten en parkings de steenweg van overal oprijden, is niet langer veilig.

Ook stropt het verkeer hierdoor vaak op wat de doorstroming niet ten goede komt. Om die problemen aan te pakken voorziet Wegen en Verkeer in haar nieuw ontwerp ventwegen tussen het kruispunt met de Brusselbaan en dat van de Albert van Cotthemstraat.

Daarnaast worden er vrijliggende fietspaden, voetpaden en veilige oversteekplaatsen aangelegd in het hele projectgebied.