Team Kattem organiseert Kessemes Kattoem 2

Dat het er in Kattem gezellig aan toe kan gaan weet inmiddels zowat iedereen. Zeker wie vorig jaar afzakte naar ‘“’Kessemes Kattoem’”’ kon de unieke sfeer van de tofste parochie in Roosdaal opsnuiven. Op algemene aanvraag van de Kattemnaars en anderen, breit men er dus dit jaar een vervolg aan en is iedereen op zaterdag 2 december welkom op ‘“’Kessemes Kattoem 2’.

“Zelfs wij waren vorig jaar wat verrast door het succes”, zegt Ronny Geeroms van Team Kattem met een brede glimlach. “Maar in Kattem doen we nooit twee keer hetzelfde, ook nu niet. We blijven langs de ene kant trouw aan onze eenvoudige formule van de mensen bij elkaar te brengen rond een hapje en een glas, maar pakken het toch weer net iets anders aan.”

“We beginnen eraan om 17.00 uur”, vult Frans Leemans aan. “Ons kleine maar fijne kerkje wordt omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Je wordt ouderwets verwelkomd door Koen Cautaerts de Suisse van dienst en kan er luisteren naar de kerstliedjes gebracht door Fusa. Vergeet in het naar binnen zeker geen oogje te werpen op onze gloednieuwe kerststal, ontworpen via AI.”

In de kleine zaal kunnen de kinderen tot 12 jaar tussen 18 uur en 20 uur een bezoek brengen aan de enige echte Kattemse Sinterklaas en krijgen ze natuurlijk een mooi geschenk. “Maar lekkers is er ook voor de grote mensen: tartiflette, Cathem varken aan het spit, smoutebollen, reuzewafels… je kan ze allemaal proeven op Kessemes Kattoem 2”, zegt Annie Schets trots. “En we maken het daarna nog muzikaal gezellig met Dirk en Walter Evenepoel en Flor Van Nuffel.”

Alle opbrengst wordt zoals gewoonlijk weggeschonken aan het goede doel.

Topartikels editie Ninove-Dender